İçinde bulunduğumuz ve hızla gelişen şu zamanda bazı değişimlere kayıtsız kalmak kaçınılmaz. Peki, bu değişimler neler? Biz bu değişime hazır mıyız? Bu değişimin kazandıracağı nitelikler neler olacak? Dijital dönüşüm değişimin bir çağrısı mıdır?
Bu yazımızda başta bu sorular olmak üzere değişime yönelik bir farkındalık oluşturacağız. Keyifli okumalar.
İlginizi Çekebilir: Paranın Geleceği ve Kripto para ile İlgili Merak Edilenler
Değişim, süre gelen bir düzenin, herhangi bir durumun veya herhangi bir alanda meydana gelen farklılık eylemidir. Bu farklılık bazen bir yeniliğin doğmasına imkan tanıyabilir. Geçmişten günümüze değişim kelimesi toplumumuzu korkutsa da içinde bulunduğumuz zamanda o değişimlere alışıyor ve sanki değişim değil de mevcut olanmış gibi benimsiyoruz. Bu da bizim değişime karşı keskin duvarlarımız olmadığını gösteriyor.
” Dünyada değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.”
Yazımızda Neler Var?
Peki Bu Değişimler Neler?
Elbette birçok alanda bazı değişimlere maruz kalmışızdır. Ama benim üzerinde durmak istediğim asıl değişim konusu, tüm dünya olarak hızla dijitalleşmeye doğru adımlar atmaktayız. Dijitalleşme hayatımızda yer alan ama sıkça üzerinde durduğumuz bir alan değildi şuana kadar. Endüstri 4.0 in konuşmaları yankılanmaya başlaması ile birlikte dijitalleşme kelimesi karşımıza daha çok çıkar olmuştur. Endüstri 4.0 ile üretim ve yaşam alanları yerini akıllı donanımlara bırakarak, büyük bir değişimin öncüsü olacaktır.
Peki Dijitalleşme Hayatımızı Nasıl Etkileyecek?
Özellikle içinde bulunduğumuz zamanı etkisi altına alan ve hala devam etmekte olan Covid 19’un etkileri, bazı alanlara olan yansıması ciddi şekilde fark edilmektedir. Çoğu kurum ve kuruluş pandemi dolayısıyla uzaktan bir çalışma sistemi kurarak işlerini yürütmeye çalışmıştır. Dijitalleşme, ilgili alanda ne ölçüde değişime gidildiğine ve bu değişim için yapılan altyapı programlarına bağlıdır. Dijital dönüşüm, sektörel veya ticari faaliyetlerin, süreçlerin, ürünlerin ve modellerin değişime uğrayarak dönüşümünü ifade eder. Dijital dönüşüme hazır olmamız, koşulları iyileştirerek gerekli düzenlemelerin yapılması hem şuan hemde ileri yaşantımız için kritik bir öneme sahip olacağa benziyor.
İlginizi Çekebilir! Termal Kamera Nedir? Covid 19 Virüsünü Nasıl Tespit Eder?
Dijital Dönüşüm İçin Neler Yapılabilir?
● Öncelikle gerekli olan altyapı programları ve ekipmanlar sağlanmalıdır.
● Elektronik sistemlere geçiş yolu kurulmalı ve yürütülmelidir.
● Teknolojik olarak bir değişimle karşı karşıya kalınacağı için, kurumların çalışanları için gerekli eğitimleri sağlaması ve koordine etmesi yardımcı olacaktır.
● Dijitalleşme, mevcut durumun değişimini ifade ettiği için, var olan düzenin en iyi şekilde analiz edilip, dijital dönüşüm için gerekli yol haritası oluşturulmalıdır.
● Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Yazılımı kurulmalıdır. ERP ( Enterprise Resource Planning), bir işletmenin kaynaklarını verimli ve entegre olmuş şekilde baştan sona kadar kullanılması ve yönetilmesi için oluşturulmuş bir sistemdir. Bu kaynaklar; finans, üretim, insan kaynakları ve stok yönetimi gibi alanlardır.
Dijital Dönüşüm ile…
- İş verimliliğinde artış olur.
- Kurum içi departmanlar ve çalışanlar arasında iş birliği gelişir.
- Zaman tasarrufu sağlanır.
- Maliyetlerde azalma meydana gelir.
- Birçok alanda kağıt kullanımında azalma meydana gelerek, çevre dostu bir dünya inşa edilebilir.
- Tek bir dokunuşta eski evrak ve belgelere ulaşılabilir.
KAYNAKÇA:
https://www.dinamikcrm.com/blog/dijitallesme-nedir
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Dijitalle%C5%9Fme
[…] İlginizi Çekebilir! Değişim Nedir? Dijital Dönüşüm Bir “Değişim” Yaratabilir Mi? […]
[…] İlginizi Çekebilir! Değişim Nedir? Dijital Dönüşüm Bir “Değişim” Yaratabilir Mi? […]
[…] Bu Yazıya da Bakabilirsiniz! Değişim Nedir? Dijital Dönüşüm Bir “Değişim” Yaratabilir Mi? […]
[…] İlginizi Çekebilir! Değişim Nedir? Dijital Dönüşüm Bir “Değişim” Yaratabilir Mi? […]